Koło Ożarów - Aktualności

Wiadomości Koło nr 24 Ożarów to miejsce, w którym znajdują się wszelkie artykuły napisane przez społeczność koła. Tutaj znajdziesz aktualności z koła wędkarskiego Ożarów dzięki, którym będziesz na bieżąco.

Witam !!

Witam !!

Witam jak tam na rybkach ??? Jakieś szczupaczki są ?? jakieś ciekawe miejsca ?? i co jeszcze powiecie o pogodzie da się wytrzymać przy wędce ??? i Pozdrawiam ciepło wszystkich w ten grudniowy miesiąc ! Myślę że złapie się jakąś większą sztukę niż 45 cm :):):):):):):):) No to tyle dzielcie się ze mą informacjami może jeszcze sie w tym roku coś złap…

czytaj więcej »

Łowisko PRZERIA

Łowisko PRZERIA

WITAMDZISIAJ TJ; 4-05-2011 ZBIORNIK PRZERIA ZOSTAŁ PODDANY DEZYNFEKCJI ZE WZGLĘDU NA POJAWIAJĄCE SIĘ OZNAKI ZACHOROWAŃ NIEKTÓRYCH RYB W ZWIĄZKU Z POWYŻSZYM INFORMUJEMTY ŻE ŁOWIENIE I ZABIERANIE RYB TYLKO I WYŁĄCZNIE NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ WEDKARZY

czytaj więcej »

Przeria

Przeria

Witam Wszystkich Ponieważ kilka osób zwraca się z pytaniem dotyczącym lowiska ' Przeria' informuję że lodu nie ma już od dwóch tygodni . Co do brań ryb jest standardowo jak na Przerii ryba 'bierze' ale nie każdemu, z tego co mi wiadomo jest jeszcze zbyt zimno i przy dużej glębokości lowiska trudno o dobre wyniki. Jeżeli ktoś lubi zabawę z rybami p…

czytaj więcej »

SZCZUPAK LUB KARP W GALARECIE

SZCZUPAK LUB KARP W GALARECIE

Narmatyw surowcowy na 10 porcji :szczupak - 1500glub karp - 1200gwłoszczyzna bez kapusty - 250gziele angielskie - 1gsól do smokuauszpik - 400gelementy dekoracyjne ogórek konserwowy - 60gjaja - 1 szt.marchew ugotowana - 40gzielona pietruszkaSposób wykonania :*Przeprowadzić obróbkę wstępna ryba.*Rybę włożyć do wrzącego wywaru, gotować 7-10 minut. Ost…

czytaj więcej »

SZCZUPAK FASZEROWANY ( ROLADA )

SZCZUPAK FASZEROWANY ( ROLADA )

Narmatyw surowy na 10 porcji :szczupak - 1500gbulka - 100gmleko - 150mlcebula - 70gmasło - 50gjaja - 3 szt.cukier - 20gwłoszczyzna bez kapusty - 200g auszpik - 400gsposób wykonania:- Rybę oczyścić, odciąć głowę, zdjąć skórę, filetować.- Z warzyw,głowy,skóry i szkieletu ugotować wywar.- Bułkę namoczyć w mleku, cebulę udusić w części masła.- Mięso ry…

czytaj więcej »